Patates kızartması, hamur işi ve makarna yığınlarının sınırsız olduğunu biliyorsunuz, peki ya sabah kahvaltısı ya da düşük kalorili akşam yemeğiniz? Bunlar kilo vermek için uğraşıyorsanız, menünüzde olmaması gereken yiyeceklerdir.
Kilo Vermek için Çabalıyorsanız Bunlardan Kaçının

Kilo Vermek için Çabalıyorsanız Bunlardan Kaçının
Tahıl karışımından oluşan tatlı
Uzmanlara göre yarım fincan granola, 200 ila 300 kalori, 12 ila 16 gram şeker, 3 ila 15 gram yağ (az yağlı seçeneklere bağlı olarak) ve yaklaşık 40 gram karbonhidrat içerir. Ayrıca granola, genellikle kalori değerini artıran yoğurt veya meyve gibi bir şeyle karıştırılabilir.
Mocktails
Alkol yoksa daha az kilo alırsınız, değil mi? Evet ve hayır. Alkolün kalori kattığı doğru, ancak içerisine eklediğiniz malzemeler de öyle. Sek margaritalar, meyve suları ve bazen de bol miktarda kalori ve şeker içeren şuruplarla veya enerji içecekleri ile yapılır. Bunlarda size ciddi oranda kalori kazandırabilir. Kilo vermek istiyorsanız en iyisi kokteyllerden uzak durun
Önceden hazırlanmış smoothieler
Evde smoothie yapmakla bir kafede smoothie sipariş etmek çok farklıdır. Kendi kendinize bir smoothie hazırladığınızda, meyve miktarını tam olarak ölçebilirsiniz, suyu veya badem sütü ile meyve suyunu değiştirebilir ve ilave tatlandırıcılardan kaçınabilirsiniz.
Ancak önceden hazırlanmış birçok smoothie, ortalama olarak 600 ila 1.000 kalori içerir ve şeker yüklüdür. Kilo vermeye çalışan ortalama boya sahip bir kadın muhtemelen 1.200 ila 1.400 kalorilik bir diyet uygular. Dolayısıyla, 1.000 kalorilik bir smoothie tüketmek, kilo verme çabasını boşa çıkarabilir.
Fırından veya pastaneden satın alınan kepekli kekler
Kepekli kekler, kolesterol düşürücü yulaf veya diğer tahıllardan alınan kepekler sağlıklı bir kahvaltı seçeneği gibi geliyor, değil mi? Ancak pastanede veya markette bulunan önceden paketlenmiş olanlar iddia ettikleri kadar taze veya sağlıklı olmayabilirler.
Ayrıca her zaman aşırı büyükler, yaklaşık 300 kalori civarında bir etikete sahipler. Yaklaşık olarak krema dolgulu kekle aynı! Birçoğu ayrıca doymuş yağ ve sıvı yağ ile yüklüdür ve 600 gramdan fazla sodyum içerir.
Tavsiye Makale: Gıda / Fitness Takviyesi Gerçekten İşe Yarıyor mu? Güvenli mi?
Kilo vermeye çalışırken ev yapımı gıdalar her zaman anahtardır, öyleyse neden kendinizinkini yapmayı denemiyorsunuz? Yemek pişirmek kesinlikle mağazaya gitmekten daha fazla zaman alsa da mutfakta harcadığınız zamanın faydalarını göreceksiniz.
Kilo vermek için çabalarken sebzeli cips doğru seçim mi?
Yiyecekler “vejetaryen” kelimesini içeriyorsa, otomatik olarak sağlıklı kabul edilemez. Pazarlama hilelerinin sizi yanıltmasına izin vermeyin. Yiyeceklerin çoğu yanlış etiketlenir ve iddia ettikleri kadar sağlıklı olmayabilirler, buna sebzeli cipsler de dahildir.
Sentetik ve işlenmiş versiyonlardan çok taze sebze yemekten çok daha iyisiniz. Lahana, havuç, kabak gibi sebzeleri ince dilimleyerek, zeytinyağıyla buğulayıp fırında pişirerek her zaman kendi sebzeli cipslerinizi yapmayı deneyebilirsiniz.
Fırında etiketli cipsler
Benzer şekilde, fırında mısır cipsi gibi atıştırmalıklar kaçınmanız gerektiğini bildiğiniz yağlı patates cipsi gibi görünmediği için, bunların daha sağlıklı bir seçenek olduğunu varsaymayın. Ayrıca cipsler, çok az besin değerine sahiptir ve içerdikleri ekstra yağ ve kalorileri de hesaba katarsak kilo vermek için uğraşıyorsanız uzak durmanız gerekenleri başında sayılabilirler.
Protein çubukları
Piyasadaki çoğu protein çubuğu, bir Snickers barından daha sağlıklı olmayan şeker bombalarıdır. Ayrıca kan şekerinizin yükselmesine neden olabilecek çok fazla karbonhidrat da içerebilirler. Bazıları ayrıca, her ikisi de iltihaplanma ve obezite ile bağlantılı olan trans yağ ve yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi yapay katkı maddeleri içerir.
Genel olarak meyve suları
Meyvelerden çok sayıda değerli vitamin ve besin alabilirsiniz. Ancak, sadece meyve suyunu içtiğinizde, sizi doyuran gerçek meyvenin lifini kaybedersiniz. Bu yüzden lezzetli bir meyve suyunu yudumlamak kolay olsa da faydalarından tam olarak yararlanamayacaksınız.
Mikrodalga patlamış mısır
Patlamış mısır bir tam tahıldır, bu yüzden onu yeşil ışıklı yiyecek listenize dahil edebilirsiniz. Bununla birlikte, hazır satın alacağınız “doğal” ve “hafif” mikrodalga patlamış mısır bile yapay bileşenler, fazladan sodyum, tereyağı ve bir ton kalori ile yüklüdür.
Kendinizin evde yaptığı patlamış mısır çok daha iyi bir alternatif olduğu için bu, tüm patlamış mısırları bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Kupa başına sadece 30 kalori içerir ve beğeninize göre özelleştirebilirsiniz.
Salata sosları
Salatalar diyet yiyecekleridir, muhtemelen sizde öyle duydunuz ve kilo vermek için sık sık tüketiyorsunuz. Burada Sorun salata değil salataya ne koyduğunuzda. Kuru yemişli, meyveli ve bazı salata sosları, öğüne fazladan 300-400 kalori ekleyebilir.
Bunun yerine, yeşillikler ve proteinler bir salatayı daha az yağla daha sağlıklı yapabilir. Ayrıca, yüksek şeker içeriğine sahip “lite” salata soslarından uzak durun.
Alternatif makarna
Fasulye, pirinç ve soya ürünlerinden yapılanlar gibi geleneksel olmayan makarna çeşitleri, makarna hayranları için daha sağlıklı bir seçenek olarak giderek daha popüler hale geldi.
Bu makarnaların geleneksel beyaz makarnadan daha besleyici yoğun olmasına rağmen kalori ve karbonhidrat içerdiğini bilmelisiniz.
Glutensiz yiyecekler
Çölyak hastalığınız varsa, elbette glütensiz yiyecekler yiyebilirsiniz ve yemelisiniz. Ancak daha sağlıklı olduğunu düşündükleri için glütensiz seçenekleri tercih edenler için tekrar düşünün. Alternatif tahıllar buğday, arpa ve çavdar glüten içeren muadillerinden daha acı olduğundan, acılığı maskelemenin en yaygın yolu, yüksek düzeyde şeker ekleyerek acı tadı maskelemektir.
Sonuç, birçok glütensiz gıdanın toplam şeker ve yüksek glisemik karbonhidrat bakımından glüten içeren muadillerine göre daha yüksek şeker oranına sahip olmasıdır.
Kurutulmuş meyve
Kurutulmuş meyve ve taze meyve arasında seçim yapma seçeneğiniz olduğunda, her zaman taze çeşidi tercih edin. Kurutulmuş meyveler çok fazla kalori içerir ve hacim için şeker eklenir.
Örneğin, bir fincan kuru üzüm 434 kalori ve 86 gram ilave şeker içerir. Karşılaştırıldığında, bir bardak üzüm yalnızca 62 kalori ve 15 gram şeker içerir. Bu, 1 bardak paketlenmemiş kuru üzümle aynı kaloriye 7 bardak üzüm yiyebileceğiniz anlamına gelir.